CliniClowns- zambete pentru copiii bolnavi


“Copiii bolnavi şi spitalizaţi nu se pot bucura de copilărie în felul în care o fac restul copiilor. Râsul, cântecele, joaca, inocenţa, nu mai sunt pentru ei decât amintiri. Mediul în care se află aceştia e unul ostil, concentrat pe suferinţă, boală şi pe alte aspecte practice implicite tratamentului medical.

Aici intervin clownii! CliniClownii îi ajută pe aceşti copii să uite de boală. De îndată ce apar clownii, saloanele de spital se luminează de zâmbetele copiilor, e un moment magic.


CliniClownii sunt actori profesionişti, specializaţi în tehnici de clownerie utilizate la patul copilului spitalizat. Este o confruntare cu situaţii neprevăzute: fiecare salon, fiecare mic pacient cere o abordare personalizată, care presupune multă improvizaţie şi intuiţie.

Munca noastră este făcută cu respect şi compasiune pentru cei mici şi e o muncă de echipă.

Incepand cu 15 decembrie 2009, CliniClowns Romania a dat start-ul unei campanii nationale de strangere de fonduri. Obiectivul acestei campanii consta in obtinerea de fonduri pentru sustinerea financiara a extinderii activitatii noastre in cat mai multe spitale de copii.
Donatiile se pot face sunand la numarul 0900.900.634, apelabil numai din reteaua Romtelecom. Fiecare apel valoreaza 3 euro, suma care va fi directionata catre Fundatia CliniClowns Romania.

Începuturile clowneriei adaptate mediului spitalicesc le găsim în America anilor ’60. Tânărul medic Patch Adams a lansat ideea conform căreia actul medical poate cuprinde mai mult decât maladii, diagnostice şi tratamente. El a început să interacţioneze cu pacienţii săi într-o manieră ‘clownească’. Pentru el pacienţii erau mai mult decât un nume şi o boală; ei erau în primul rând oameni cu probleme de sănătate, oameni cu emoţii.

http://www.cliniclowns.ro/


1 comentarii:

Anonim spunea...

cititi blog-ul intreg, destul de bine