*Cei care doresc să-l sprijine, pot depune orice sumă în contul deschis la BCR *


Mulţi sunt semenii necăjiţi care au nevoie de solidaritatea noastră. Unul dintre ei este copilul Robert Cristian, în vârstă de 5 ani şi 8 luni.


Are paralizie cerebrală - în termeni medicali „sindrom ataxopiramidal” - şi mama sa spune că a dobândit acest handicap la naştere, „din cauza unor neglijenţe medicale”. În anii din urmă, Robert a fost adeseori internat prin clinici, între care şi la Spitalul Clinic „Alexandru Obregia” din Bucureşti, pentru tratament şi evaluare.


Progresele sunt vizibile... „La vârsta de şapte luni a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică şi nu i s-au dat prea multe şanse de progres, scrie Maria Cristian, mama lui Robert. Deşi nu putea să-şi ţină capul, să stea în şezut, să se sprijine în picioare, după multă muncă şi un şir întreg de spitalizări, acum copilul poate să-şi ţină capul pe umeri, să stea în şezut, să meargă de mână şi să spună aproximativ zece cuvinte”.


Părinţii lui Robert, pe baza evaluărilor şi a indicaţiilor medicilor specialişti, ştiu că mezinul familiei Cristian are şanse de îmbunătăţire a sănătăţii. Există posibilitatea unor tratamente în străinătate, dar toate costă... „Am solicitat internarea într-o clinică din Ucraina, unde o şedinţă de recuperare costă 3500 de euro. Am avut programare în această vară, însă din lipsă de bani nu am reuşit să ajungem”. „Pe lângă şedinţele de recuperare, se mai practică şi o şedinţă de terapie cu delfini care ar costa vreo 4500 euro.


Robert are nevoie de patru şedinţe pe an...”.La o sumară socoteală, ca să-şi îmbunătăţească starea de sănătate, Robert ar avea nevoie de 15.000-16.000 euro pe an. În timp ce unii dintre noi ne întristăm că nu am primit cadoul aşteptat, familia lui Robert se bucură ori de câte ori acest copil reuşeşte să mai rostească un cuvânt.


Rememorând bucuria cu care ne povestea Maria Cristian despre progresele copilului său, ne dăm seama cât de mare bogăţie este sănătatea unui om. Sănătate pe care familia Cristian o doreşte pentru Robert.


La ceas de sărbătoare, când obişnuim să ne alăturăm celor dragi în bucurii, dar şi în necazuri, vă rugăm să întindeţi o mână de ajutor acestui copil ca să mai înveţe zece, cinsprezece cuvinte...


Cei care doresc să-i întindă o mână de ajutor, pot depune orice sumă în contul RO47RNCB0141032634250001, deschis la BCR Galaţi.


Orice sugestie o puteţi face şi familiei Cristian la adresa crisgeo19@yahoo.com.

15 comentarii:

Emanuel spunea...

Robert iti promit ca voi face tot ce imi sta in cuvinta ca sa te ajut!

laralove spunea...

esti un om deosebit. sper ca Dumnezeu sa fie cu tine in toate actiunile tale

Unknown spunea...

Robert sa te ajute Dumnezeu in tot ce vei face in viata.Oamenii au suflet mare si o sa te ajute cat de putin..DE LA INIMA LA INIMA!!

georgiana spunea...

Emanuel iti multumesc din suflet pentru ajutorul pe care ni-l dai prin publicarea nevoii lui Robert.Sper ca oamenii sa-nteleaga ca si ei pot contribui din putinul lor la imbunatatirea sanatatii lui si ca el are sanse reale de progres insa daca nu este ajutat la timp sansa lui de a merge vreodata singur se va risipi.Pentru orice nelamuri sau intrebari puteti sa ma contactati la adresa afisata mai sus.Multumesc!

georgiana spunea...

Povestea lui Robert a mai aparut si in alte publicatii insa deocamdata n-am reusit sa strangem banii nici macar pentru o singura sedinta de recuperare,asta pentru ca Robert face tratament de recuperare si in tara care este destul de costisitor.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cu_ajutorul_nostru_Robert_Cristian_ar_putea_invata_cateva_cuvinte.html

http://www.click.ro/din_inima_pentru_copii/cazuri/Robert-mearga-invata-ani-sa_0_853114795.html

http://www.formula-as.ro/2009/891/s-o-s-34/cazuri-de-extrema-urgenta-11755

Emanuel spunea...

Georgiana imi cer scuze ca nu am publicat si linkuri unde o aparut povestea lui Robert, pentru ca nu mi-a trecut prin cap ca sa pun si aceste linkuri, iti multumesc ca le-ai pus tu si asa mi-ai usorat treaba. Iti multumesc!

Emanuel spunea...

Iti multumesc Lara pentru vorbele frumoase! Asa sa fie.

Claudyo spunea...

mai inpresionat fuarte mult cu acest blog si este chiar interesant si ai dreptate trebuie sal ajutam pe robert mana de la mana sa puata sa fie ca o persoana normala
Cu multa stima claudiu

elenaa spunea...

uaaa ce blog super interesant sper sa il ajuti pe saracu robert

alex spunea...

salut emanuele aicea sefu:)) glumesc fuarte tare acest blogg bafta in continuare

laurik_besos spunea...

uauuu emanuele incredibil blogu imi place la mebunie si saracu robert sper sal ajuticu acest blog:D

Georgiana spunea...

Sa de-a Domnul ca prin acest blog sa se poata face ceva pentru Robert.

Raluca spunea...

Robert sa de-a Domnul ca sa te faci bine, si ca familia ta sa fi-e bucuroasa cand te va vedea mergand, noi suntem alaturi de tine si sa nu uiti niciodata ca multe persoane te iubesc! Bafta.

Cristina spunea...

Robert nu te da batut vom fii alaturi de tine si la bine si la greu, si sa de-a Domnul ca sa se stranga bani pentru a te putea face bine. Iti urez bafta si sa fii puternic ca asa vei reusii, asteptam vesti bune din partea ta.

Calin spunea...

Robert sigur vei reusi. Bafta