Spania recicleaza!!!

Spania este o tara frumoasa si cu foarte multe locuri de vizitat. In aceasta tara au venit zeci de vedete autohtone din Romania, parerea lor au fost ca Spania este o tara frumoasa, linistita si cu foarte multe locuri superbe de vizitat. Guvernul Spaniol incearca in fiecare an sa faca ceva bun pentru tara lor, investesc zeci de mii de euro pentru a face tot felul de lucruri care sunt de folos pentru ajuta natura. In fiecare oras si sat spaniol vezi zeci de containere pentru fiecare lucru cac.re poate contamina, de exemplu: containerul "albastru" este pentru carton, containerul "verde" este pentru sticla, containerul "galben" este pentru plastica, etc.









Toate acestea le puteti gasi daca mergeti pe strazile din Spania, cand vezi aceste containere pe toate strazile spui ca Spania este o tara foarte ordonata. Nu vreau sa fac nici o comparatie intre tara noastra Romania si Spania pentru ca suntem la egalitate cu ordinea.De cateva ori pe an in fiecare oras si sat din Spania se face un targ unde iti arata multe lucruri care trebuie sa le pui in practica atunci cand reciclezi pentru a nu mai contamina natura si pentru avea o viata mai sanatoasa. In aceste targuri ti se ofer sacosi ECO, unde trebuie sa pui resturile de la (peste, carne, etc), niste gentute pentru copii unde sa-si puna sandvichiul cand se duc la scoala ca sa nu foloseasca foaia de aluminiu pentru alimente pentru ca contamineaza natura si la felse pot aduce anumite probleme de sanatate in randul minorilor si adultilor.

Pe tema „recicla” la fel sau facut pese de Teatru pentru a face ceva frumos i ca oameni sa fie putini mai generosi cu natura, „tot ce fac acesti oameni vreau sa va spun ca este ceva frumos din partea lor”.



Statul spaniol incearca sa-i invete pe toti cetateni spanioli si nu numai, sa recicleze si sa aiba grija de natura. Colegi mei care sunt la departamentul de natura pun eforturi foarte mari pentru ai invata pe cei mici cum sa recicleze si unde ar trebuii sa se duca fiecare recipient, pentru a nu mai contamina natura si ca sa le usureze munca celor care lucreaza la deseuri.

1 comentarii:

Mihai spunea...

Este foarte frumos scris si ai foarte mare dreptate, continua asa si totul va fii bine.