“Copiii bolnavi şi spitalizaţi nu se pot bucura de copilărie în felul în care o fac restul copiilor. Râsul, cântecele, joaca, inocenţa, nu mai sunt pentru ei decât amintiri. Mediul în care se află aceştia e unul ostil, concentrat pe suferinţă, boală şi pe alte aspecte practice implicite tratamentului medical.
CliniClownii sunt actori profesionişti, specializaţi în tehnici de clownerie utilizate la patul copilului spitalizat. Este o confruntare cu situaţii neprevăzute: fiecare salon, fiecare mic pacient cere o abordare personalizată, care presupune multă improvizaţie şi intuiţie.
Munca noastră este făcută cu respect şi compasiune pentru cei mici şi e o muncă de echipă.
Incepand cu 15 decembrie 2009, CliniClowns Romania a dat start-ul unei campanii nationale de strangere de fonduri. Obiectivul acestei campanii consta in obtinerea de fonduri pentru sustinerea financiara a extinderii activitatii noastre in cat mai multe spitale de copii.
Donatiile se pot face sunand la numarul 0900.900.634, apelabil numai din reteaua Romtelecom. Fiecare apel valoreaza 3 euro, suma care va fi directionata catre Fundatia CliniClowns Romania.
Începuturile clowneriei adaptate mediului spitalicesc le găsim în America anilor ’60. Tânărul medic Patch Adams a lansat ideea conform căreia actul medical poate cuprinde mai mult decât maladii, diagnostice şi tratamente. El a început să interacţioneze cu pacienţii săi într-o manieră ‘clownească’. Pentru el pacienţii erau mai mult decât un nume şi o boală; ei erau în primul rând oameni cu probleme de sănătate, oameni cu emoţii.
1 comentarii:
cititi blog-ul intreg, destul de bine
Trimiteți un comentariu