Povestioara mea, Robert Vlase, 9 ani!!!


Buna, eu sunt Robert si am 9 anisori. Impreuna cu mami si tati am facut acest site pentru a va impartasi povestioara mea nu tocmai fericita momentan, dar sperand ca, cu ajutorul vostru, lucrurile se vor imbunatati in scurt timp.
Anul acesta cand am inceput scoala ma simteam foarte ametit si ma durea capul foarte tare. Mami si tati nu au stat pe ganduri si m-au dus imediat la doctor ca sa vada ce se intampla cu mine si sa faca durerile sa treaca. Doctorul m-a trimis sa fac o tomografie si din pacate rezultatele nu au fost tocmai bune. Doctorii mi-au descoperit o tumoare in partea din spate, in dreapta capului si m-au programat de urgenta pentru operatie. La operatie am fost voinic si nu mi-a fost frica pentru ca stiam ca desi o sa ma doara, tot ce era rau trebuia inlaturat ca sa ma simt iar bine.
Doctorii au reusit sa opereze tumoarea insa au mai ramas cateva bucatele pe care nu le puteau scoate de teama sa nu atinga creierul mic. Cu totii am sperat ca tumoarea sa nu fie din aceea rea dar din pacate biopsia a aratat ca a fost de tip canceros. Din fericire insa, am aflat ca se poate trata.
Cu ocazia aceasta am invatat, chiar daca toata lumea imi spune ca sunt mic si nu stiu ce inseamna, ca nu toate vestile bune aduc si implinirea sperantelor, deoarece tratamentul acela se face doar in Austria si costa foarte multi bani. Mai exact 45000 de euro, bani pe care mami si tati se lupta din rasputeri sa ii stranga.
Mami si tati m-au invatat ca nu e frumos sa ceri bani si cu totii stim ca sunt atatia oameni care au nevoie de ajutor in acest fel, dar situatia de fata ne obliga sa facem tot ce e posibil si imposibil ca eu sa ma tratez cat mai repede si sa imi reiau viata de muschetar.
Ah, nu v-am spus? Eu, fratiorul meu de 2 ani si 7 luni si fratele meu mai mare de 11 ani formam Cei 3 Muschetari! Asa ne alinta mami in fiecare zi.
Daca puteti sa donati pentru operatia mea, va multumesc din suflet! Si chiar daca nu puteti, va rog sa dati povestea mea prietenilor sau oamenilor care ar putea sa ma ajute. Va voi tine la curent cu situatia mea si, cine stie, cu putin ajutor, ma voi face bine si ma voi intoarce iar la scoala.
Pentru ca probabil unii oameni vor crede ca povestea mea nu este adevarata, aici puteti vedea diagnosticul meu, cu toate detaliile operatiei:

Mami si tati va sunt mereu la dispozitie cu informatii:
Vlase Elisabeta: 0723072149
Vlase Dan:0723272114
Pentru donatii am doua conturi deschise la Piraeus Bank, titular de cont fiind mami:
Vlase Elisabeta-Elena
CNP: 2750521414522
Donatii in RON: RO89 PIRB 4222 4052 5100 1000
Donatii in Euro: RO55 PIRB 4222 4052 5100 2000


LA FEL PUTETI VEDEA MAI MULTE PE BLOGUL LUI!!!
http://robertvlase.wordpress.com/tag/victime-cancer/
ROBERT SUNTEM ALATURI DE TINE!!!

CliniClowns- zambete pentru copiii bolnavi


“Copiii bolnavi şi spitalizaţi nu se pot bucura de copilărie în felul în care o fac restul copiilor. Râsul, cântecele, joaca, inocenţa, nu mai sunt pentru ei decât amintiri. Mediul în care se află aceştia e unul ostil, concentrat pe suferinţă, boală şi pe alte aspecte practice implicite tratamentului medical.

Aici intervin clownii! CliniClownii îi ajută pe aceşti copii să uite de boală. De îndată ce apar clownii, saloanele de spital se luminează de zâmbetele copiilor, e un moment magic.


CliniClownii sunt actori profesionişti, specializaţi în tehnici de clownerie utilizate la patul copilului spitalizat. Este o confruntare cu situaţii neprevăzute: fiecare salon, fiecare mic pacient cere o abordare personalizată, care presupune multă improvizaţie şi intuiţie.

Munca noastră este făcută cu respect şi compasiune pentru cei mici şi e o muncă de echipă.

Incepand cu 15 decembrie 2009, CliniClowns Romania a dat start-ul unei campanii nationale de strangere de fonduri. Obiectivul acestei campanii consta in obtinerea de fonduri pentru sustinerea financiara a extinderii activitatii noastre in cat mai multe spitale de copii.
Donatiile se pot face sunand la numarul 0900.900.634, apelabil numai din reteaua Romtelecom. Fiecare apel valoreaza 3 euro, suma care va fi directionata catre Fundatia CliniClowns Romania.

Începuturile clowneriei adaptate mediului spitalicesc le găsim în America anilor ’60. Tânărul medic Patch Adams a lansat ideea conform căreia actul medical poate cuprinde mai mult decât maladii, diagnostice şi tratamente. El a început să interacţioneze cu pacienţii săi într-o manieră ‘clownească’. Pentru el pacienţii erau mai mult decât un nume şi o boală; ei erau în primul rând oameni cu probleme de sănătate, oameni cu emoţii.

http://www.cliniclowns.ro/


Alarma de gradul 0 in echipa Carcotasilor

Dupa o saptamana in care nu a fost in cea mai buna forma, fapt remarcat si de colegii lui, actorul a cedat fizic, chiar in seara de Craciun. In momentul in care a ajuns la spital, starea lui de sanatate era extrem de grava.


Sarbatorile nu au fost tocmai fericite pentru Serban Huidu, Mihai Gainusa si colegii lor de la Cronica Carcotasilor. Colaboratorul lor Toni Tecuceanu a fost internat in stare grava la spitalul Bals din Bucuresti chiar inainte de Craciun. Actorul a fost diagnosticat cu gripa porcina si pentru ca suferise complicatii a fost mutat la terapie intensiva.

Apropiati ai sai ne-au declarat ca in acest moment starea lui este extrem de grava, fapt confirmat si de surse din randul cadrelor medicale de la Bals, care insista pentru vaccinarea impotriva virusului A/H1N1. Se pare ca plamanii lui Toni au fost afectati in proportie de 85%, iar in aceast moment este tinut in viata cu ajutorul aparatelor, aflandu-se in coma. Doctorii sunt extrem de rezervati in ceea ce priveste evolutia lui.


Mai grav este faptul ca Toni a intrat in contact cu intreaga echipa de filmare inca din momentul in care i-au aparut primele simptome, iar acum cu totii asteapta, cu sufletul la gura, sa treaca cele doua saptamani (n.r. - perioada de incubatie a virusului A/H1N1) pentru a afla daca au contactat boala sau nu.


Da! Starea lui Toni este destul de grava... Suntem cu totii alaturi de el si de familia lui si ne rugam sa se faca bine!, ne-a confirmat Codrut Keghes, actorul care il interpreteaza pe Catalin Dezbracatu. Huidu si Gainusa nu au fost de gasit pana la inchiderea editiei.

VOM FII ALATURI DE TINE!!

Cateceva despre mine!




Vacanţa de Crăciun!

Am luat vacanţa Marţi pe 22 decembrie, si mă aşteptam ca am sa mă odihnesc pentru ca eram foarte obosit si nu mai puteam sa fac fata programului încărcat, nu am putut sa dorm marţi seara spre miercuri, si m-am trezit mai obosit decat mă culcasem.
De marţi pană azi nu am putut sa dorm mai mult de 6-7 ore pe seara, lucrul acesta ca nu pot sa dorm nu mi sa întîmplat doar ieri, ci de duminica trecută, mă trezesc noaptea de multe ori si îmi este greu sa măi adorm.
De băut cafea nu beau ca sa spun ca e de vină cafeaua, de mîncat mult acum de Crăciun nu am mîncat pentru ca nu aveam pofta de mîncare, nu ştiu de la ce mi se trage ca nu pot sa dorm.
Nu vreau sa aud ca de aici cîteva zile mi se termina vacanţa si îmi va fii si mai greu atunci.
Mi se întîmpla toate acestea din cauza stresului, sau e ceva normal ca în perioada aceasta sa nu pot sa dorm??
Nu mi-am găsit nici un răspuns pană acum!
Voi ce părere aveţi??


*Cei care doresc să-l sprijine, pot depune orice sumă în contul deschis la BCR *


Mulţi sunt semenii necăjiţi care au nevoie de solidaritatea noastră. Unul dintre ei este copilul Robert Cristian, în vârstă de 5 ani şi 8 luni.


Are paralizie cerebrală - în termeni medicali „sindrom ataxopiramidal” - şi mama sa spune că a dobândit acest handicap la naştere, „din cauza unor neglijenţe medicale”. În anii din urmă, Robert a fost adeseori internat prin clinici, între care şi la Spitalul Clinic „Alexandru Obregia” din Bucureşti, pentru tratament şi evaluare.


Progresele sunt vizibile... „La vârsta de şapte luni a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică şi nu i s-au dat prea multe şanse de progres, scrie Maria Cristian, mama lui Robert. Deşi nu putea să-şi ţină capul, să stea în şezut, să se sprijine în picioare, după multă muncă şi un şir întreg de spitalizări, acum copilul poate să-şi ţină capul pe umeri, să stea în şezut, să meargă de mână şi să spună aproximativ zece cuvinte”.


Părinţii lui Robert, pe baza evaluărilor şi a indicaţiilor medicilor specialişti, ştiu că mezinul familiei Cristian are şanse de îmbunătăţire a sănătăţii. Există posibilitatea unor tratamente în străinătate, dar toate costă... „Am solicitat internarea într-o clinică din Ucraina, unde o şedinţă de recuperare costă 3500 de euro. Am avut programare în această vară, însă din lipsă de bani nu am reuşit să ajungem”. „Pe lângă şedinţele de recuperare, se mai practică şi o şedinţă de terapie cu delfini care ar costa vreo 4500 euro.


Robert are nevoie de patru şedinţe pe an...”.La o sumară socoteală, ca să-şi îmbunătăţească starea de sănătate, Robert ar avea nevoie de 15.000-16.000 euro pe an. În timp ce unii dintre noi ne întristăm că nu am primit cadoul aşteptat, familia lui Robert se bucură ori de câte ori acest copil reuşeşte să mai rostească un cuvânt.


Rememorând bucuria cu care ne povestea Maria Cristian despre progresele copilului său, ne dăm seama cât de mare bogăţie este sănătatea unui om. Sănătate pe care familia Cristian o doreşte pentru Robert.


La ceas de sărbătoare, când obişnuim să ne alăturăm celor dragi în bucurii, dar şi în necazuri, vă rugăm să întindeţi o mână de ajutor acestui copil ca să mai înveţe zece, cinsprezece cuvinte...


Cei care doresc să-i întindă o mână de ajutor, pot depune orice sumă în contul RO47RNCB0141032634250001, deschis la BCR Galaţi.


Orice sugestie o puteţi face şi familiei Cristian la adresa crisgeo19@yahoo.com.