Cunoaşteţi persoane cu dizabiliţăţi care practică arte plastice? Încurajaţi-le să participe la acest concurs!

“Fundaţia Creştină Diakonia Sfântu Gheroghe CasaIris a înfiinţat în 2010 premiul pentru promovarea artiştilor plastici cu dizabilităţi din România. Premiul va fi acordat pentru prima dată în decembrie 2010 cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Handicap.

La concurs se poate participa numai cu picturi, grafică sau sculptură. Nu se acceptă instalaţii, clipuri video, fotografii sau printuri digitale. Lucrările de concurs vor fi evaluate de către un juriu profesionist. Toate lucările de concurs primite la timp vor fi expuse în sălile de expoziţie CasaIris. Din cele mai bune lucrări va apărea un catalog şi un bloc de cărţi poştale. Valoarea marelui premiu este de 350 EUR.
Lucrările însoţite de curriculum vitae se trimit sau pot fi depuse până la 28 noiembrie 2010 (data preluării) la adresa de mai jos:
Írisz-ház
Sfântu Gheroghe, jud. Covasna
str.Lacramioarei nr.5
Pe pachet se indică: CONCURS

Deschiderea expoziţiei şi decernarea premiilor va avea loc în decembrie 2010 în CasaIris. Detalii suplimentare găsiţi pe site-ul iriszhaz.blogspot.com sau puteţi să contactaţi pe Péter Makkai la nr. de telefon: 004-0267-315 560, mobil: 0724-000 467 sau e-mail iriszhaz@gmail.com.

Doriţi să susţineţi acest premiu? Scrieţi intenţia dvs. la adresa de mai sus, noi vă contactăm pentru detalii.

Vă mulţumim anticipat!”

ISI DORESTE SA TRAIASCA

La varsta de 24 de ani cand multe fete isi doresc distractii,vacante exotice si iesiri cu prietenii… Roxana isi doreste sa traiasca, sa i se dea o sansa la viata. S-a nascut cu o malformatie la coloana numita spina-bifida meningo-mielocel. La varsta de 13 ani si-a pierdut mama. Din cauza alcoolului tatal ei nu si-a mai putut achita datoriile si a pierdut apartamentul in care locuiau. Au ramas pe strada si o perioada au dormit pe unde au apucat…baraci parasite,boxe de subsol. Din cauza ca nu avea posibilitatea sa urmeze tratamentul si sa se hraneasca ajunsese sa nu mai poata merge deloc. In cele din urma a ajuns la un centru de recuperare unde a stat 9 luni si a reusit sa plece de acolo in carje. Simtindu-se foarte rau, la varsta de 18 ani a ajuns la spitalul sfantul Ioan unde i s-a spus ca are insuficienta renala cronica. Fiind anemica …avand doar 1.55 si 32 de kg.. i s-a spus ca nu poate rezista mult la dializa. De transplant de rinichi nu poate beneficia, pentru ca insuficienta renala e cauzata de malformatia coloanei. Are nefropatie de reflux si i s-a spus ca este singura afectiune renala care impiedica total un eventual transplant de rinichi. Ar avea o sansa sa traiasca daca ar reusi sa stranga o suma de aprox. 40 de mii de euro pentru a-si vindeca coloana si implicit, rinichii, intr-o clinica de transplantare a celulelor stem, in Beijing.In prezent Roxana locuieste cu chirie impreuna cu cei 2 frati ai ei intr-o casa veche cu aspect deprimant si fara conditii din Bragadiru. Cheltuielile sunt foarte mari(chirie,intretinere,tratament) si nu ar putea niciodata sa stranga o asemenea suma…. Din pacate zilele astea Roxana s-a simtit foarte rau…a ajuns la spital unde i s-a spus ca trebuie sa inceapa dializa.Are urgenta nevoie de 2 catetere speciale iar aceastea costa aproximativ 1000 de euro fiecare…. fara aceste 2 catetere sansele de supravietuire ale Roxanei scad pe zi ce trece. Va rog din suflet sa o ajutati.


ESTE UN SUFLET TANAT CE ISI DORESTE CU DISPERARE SA TRAIASCA.



Nr de contact al roxanei 0768 525 874

Luminita are nevoie de o sansa pentru a-si autodepasi conditia!

“Sunt Luminita am 28 si viata mea nu a fost deloc usoara si am incercat mereu sa lupt sa castig. M-am nascut cu un handicap din cauza caruia viata nu a putut fi una normala. Handicapul se numeste parapareza spastica dreapta iar mana si piciorul nu le pot folosi decat pe jumatate.

Cand eram mica medicii nu mi-au dat nicio sansa dar am luptat sa merg cat de cat mai bine si sa-mi folosesc mana pe care nu o foloseam deloc. Am avut norocul sa am parte de doua operatii la picior care sa ma ajute sa merg mai bine si pot spune ca am reusit sa merg ceva mai bine, dar problemele mele nu se opresc aici pentru ca vreau sa reusesc si mai mult si cu mana si sa merg mai bine, dar lipsa banilor face totul sa para imposibil dar nu ma las.

De parca acestea nu erau indeajuns, sufar de miopie si strabism divergent la ochiul stang si trebuie sa fac doua operatii care costa in jur de 2000 de euro in afara diferitelor teste. Daca nu fac cel putin operatia de miopie risc sa-mi pierd ochiul iar celalalt ochi sa fie afectat datorita solicitarilor excesive datorita faptului caci cu ochiul stang nu vad decat niste umbre.

Dupa ani termin si liceul care nu l-am putut termina la vremea respectiva si in toamna doresc sa urmez o facultate. Imi doresc sa ma autodepasesc, sa fiu ca toti ceilalti si sper ”ca hartia aceea colorata care are valoare” sa nu ma impedice in a-mi implini visul.

V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta intr-un anumit fel mai ales ca aici in Focsani de unde sunt nu am nicio sansa.

Va multumesc

Cu disperare spun ca visele mele de a ma face bine (atat handicapul cat si problemele cu ochiul sunt doar un vis care nu stiu in ce directie o va lua viata mea.”

Contact: tudosa.luminita[at]yahoo[punct]com

Sursa: Binefacere.ro

La fiecare 250 de fapte bune inscrise pe site, Heidi trimite un copil talentat intr-o tabara de vara.

“Prin Cards of Joy Heidi incurajeaza oamenii sa faca fapte bune si apoi sa le descrie pe site-ul Cards of Joy. La fiecare 250 de fapte bune inregistrate pe site, Heidi trimite un copil talentat, lipsit de posibilitati materiale, intr-o tabara de creatie. In plus, faptele bune vor fi votate, iar cele care au primit cel mai mare numar de voturi vor fi premiate saptamanal cu 20 de tablete de ciocolata Heidi. Iar castigatorul Marelui Premiu va primi nici mai mult nici mai putin decat 50 de kilograme de ciocolata.

Este vorba despre 10 copii, cu varsta cuprinsa intre 7 si 12 ani, din pacate lipsiti de posibilitati materiale, dar foarte talentati, cu abilitati artistice deosebite.. Povestile lor pot fi gasite pe site in sectiunea Copii sau urmand link-urile urmatoare: Mihai, Georgiana, Geanina, Bianca, Ionut, Larisa, Alina, Daniel, Mirela, Mihaela. Copii au fost selectati impreuna cu Organizatia Salvati Copiii Romania.

Tabara va avea loc in localitatea Straja si copii vor avea parte de multe activitati creative dar si de drumetii, orientari cu busola, mini escalada. Vor locui pe perioada taberei intr-o pensiune unde vor avea paturi si bai proprii, sala de mese, mancare gatita de cabanieri.. Organizatorul taberei este SC Adventure Camps. Tot in sectiunea Copii se gasesc mai multe informatii si despre tabara.”

PENTRU MAI MULTE DETALII INTRA PE: cardsofjoy.heidi-chocolate.com

Fundaţia Sfânta Irina a fost înfiinţată în anul 1998, la iniţiativa unui grup de medici.

Membrii fondatori au răspuns nevoii de îngrijire paliativă specializată pentru bolnavi, până în ultima clipă a vieţii, înfiinţând primul Centru de Îngrijiri Paliative din Bucureşti şi vecinătate.

logo

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfânta Irina” acordă asistenţa medicală, socială, psihologică şi spirituală bolnavilor de cancer şi leucemie aflaţi în stadiu avansat, venind în ajutorul şi susţinerea acestora în cel mai dificil moment al vieţii lor.

Fundatia Sfânta Irina a demarat o campanie de strangere de fonduri pentru a suplimenta locurile cu 16 paturi in plus, intr-o noua cladire.

Doneaza 2 euro prin sms la 874.

Trimiteti sms la 1276 cu textul “Iuliana”.

“Dupa cum stiti Ionut si Grigore sunt copiii pe care Asociatia Ana si Copiii i-a sprijinit de-al lungul anilor. Ei sunt doi copiii care au ramas fara parinti din 2005 si se descrca din ce in ce mai greu. Nu au caldura, apa curenta, iar casa in care locuiesc este din paianta si sta sa cada. Acoperisul este distrus si le ploua in casa.

Acum Grigore este unul din concurentii de la emisiunea Dansez Pentru Tine alaturi de Iuliana Luciu si lupta pentru a face reparatiile necesare la casa, pentru a racorda casa la apa, gaze si canalizare pentru ca el si fratiorul lui sa traiasca si ei in conditii cat de cat decente.

Va rog sa fim cu totii alaturi de ei si sa votam o data sau de mai multe ori prin sms la 1276 cu textul “Iuliana” ramanerea lui Grigore in concurs.”

Multumec tare mult,
Mihaela Voivozeanu
Presedinte
Asociatia Ana si Copiii

Drespre Grigore:

“Moldovan Grigore de 21 ani, din Bucuresti, este al doilea tata pentru fratiorul lui, Marian(Ionut) si isi doreste sa-i asigure viitorul, sa-i ofere caminul pe care acesta nu l-a avut niciodata. Marian are 9 ani si isi aduce aminte vag de parintii sai. Ii cunoaste din poze si din povestirile lui Grigore. Cu toate acestea, in fiecare an, de 1 si 8 martie, Marian merge la mormantul mamei sale sa-i ofere flori si un martisor. Grigore, la cei 21 de ani ai sai este si mama si tata pentru fratiorul sau.

Ambii parinti au murit din cauza aceleiasi boli cumplite, ciroza lichida. Mama acum patru ani, iar tata acum sapte ani. Grigore a luptat sa obtina custodia fratelui sau si dupa un proces indelungat, a devenit tutorele legal al fratiorului sau. Este singurul care are grija de el, desi mai are doua surori. Grigore a fost nevoit sa se angajeze cu carte de munca ca sa poata obtine custodia. Mergea si la scoala si la munca si avea grija sa-l ajute la teme pe fratiorul sau, sa-i faca de mancare, sa mearga la serbarile lui, la sedintele cu parintii si sa-i citeasca in fiecare seara.

Grigore este student la Stiinte politice, anul II si locuieste in casa parinteasca, din cartierul Ferentari. In casuta cu doua camere in care ploua, peretii mai au putin si cad, iar baia nici nu exista, locuiesc trei persoane: Grigore, fratiorul sau si una din surori.

Grigore este acum voluntar la o fundatie. Cu ajutorul fundatiei, Grigore incearca sa-i ofere fratelui sau o copilarie frumoasa. Il duce in tabere, la munte, la mare, la teatru sau la circ. Pentru Grigore fericirea inseamna sa-si vada fratele zambind. De multe ori a renuntat sa-si cumpere ceva pentru el, doar ca sa nu-i lipseasca ceva lui Marian. Sora cea mica a lor a fost cea mai marcata de pierderea parintilor, mai ales ca ea a stat cu ei pana in ultima clipa. Nu si-a mai continuat scoala, are doar opt clase, iar acum este casatorita si are un copil.” link

Fabrica de Pensule cauta mobila!

“Dragi prieteni,

Fabrica de Pensule cauta mobila! Scaune, mese, lampi, decoratiuni – cochete sau banale, vechituri sau prospaturi, mici sau mari, toate ca sa faca spatiul de bar al Fabricii de Pensule mai prietenos si locuibil.

Orice credeti ca si-ar gasi in fosta fabrica de pensule, acum un centru independent de arta si cultura contemporana, e primit cu bratele deschise. Vrem sa amenajam un mic bar ca spatiu de socializare atat pentru artistii din Fabrica de Pensule, cat si pentru vizitatorii ei, in care sa va simtiti si voi ca acasa.

Asteptam un semn despre generozitatea voastra la corina[at]fabricadepensule[punct]ro sau 0725 530 105 daca ceva din casa va prisoseste, nu stiti cum sa va scapati de vreo mobila sau pur si simplu vreti sa contribuiti la amenajarea spatiului nostru!

Va multumim si va asteptam cu drag la evenimentele noastre!

Echipa Fabrica de Pensule
www.fabricadepensule.ro“

.“Caut prin donatie hainute si jucarii pentru fetitele mele de 2 si 7 ani jumate. De 5 luni de zile sotul meu a ramas fara loc de munca, iar banutii castigati de noi prin munca cu ziua sunt putin si nu ajung pentru a mai cunpara fetitelor cele necesare deoarece avem multe datorii.

Hainutele au ramas mici si nu ne mai incap iar jucarii nu avem mai deloc.

Va multumesc si va doresc multa sanatate!

Cu respect, Camelia”

Contact:

0241765371

Acesta este finalul povestiri "Spania recicleaza"

Aici puteti vedea cum statul arunca bani degeaba pentru cosurile de gunoi.




Iepurasul 2010- Asociatia “Ana si Copiii”

Asociatia “Ana si Copiii” va solicita sprijinul in realizarea
evenimentului
IEPURASUL VINE SI LA COPIII TRISTI, pentru ca impreuna sa
facem o bucurie copiilor din familii nevoiase.

IEPURASUL ADUCE BUCURII LA COPIII TRISTI

Se apropie din nou sarbatorile cu clipe frumoase, vesele si bucurii. Dar oare bucuria este pentru toti ?
Mai sunt oameni tristi, nefericiti si necajiti. Pentru acestia noi echipa Asociatiei “Ana si Copiii” ne-am hotarat sa schimbam ceva, dar pentru ca acest lucru sa fie posibil, avem nevoie de spirjinul dumneavoastra. De aceea va solicitam ajutorul prin acordarea unui sprijin finanaciar sau a unor produse precum: dulciuri, fructe, racoritoare, alimente, jucarii, produse de igiena (detergent, sapun lichid, scutece de unica folosinta, produse de curatenie, sampon, gel de dus, sapun, pasta de dinti, deodorant etc.), rechizite scolare, articole vestimentare, pentru un numar de aproximativ 125 copii cu varste cuprinse intre 2 si 17 ani, proveniti din familii defavorizate.

Actiunea se va desfasura in data de 31.03.2010 intre orele 12.00 – 17.00 la sediul ASOCIATIEI “ ANA SI COPIII” situat in str. Petru Rares, nr.1, sect.1, Bucuresti.

Copiii vor servi un picnic festiv organizat in curtea centrului, vor participa la jocuri (desene pe asfalt, picturi pe panza, karaoke etc.), vor asculta muzica, vor dansa si vor petrece cateva ore linistite in spatiul de joaca amenajat in curtea centrului.

.La plecare fiecare copil va pleca cu un pachet cu dulciuri, alimente, jucarii, hainute, fructe, produse de igiena si ce vom mai primi de la dumneavoastra.
Sunt invitati sa participe la acest eveniment, toti cei ce vor sa aduca o raza de lumina in casele acestor copiii.
Pentru detalii suplimentare va rugam sa ne contactati la nr. de
tel.:021.222.61.51 sau 0735.183.203 persoana de contact Adina Stroe.

Cu deosebita consideratie,
Mihaela Voivozeanu
Presedinte
Asociatia Ana si Copiii
0728681182″